Vitaliteitsprogramma Jouw Wereld, Jouw Zorg

Vitaliteitsprogramma Jouw Wereld, Jouw Zorg

Burn-out klachten bij ouders met zorgintensieve kinderen 

Internist dr. Laura de Graaff -Herder spreekt veel ouders van zorgintensieve kinderen op de syndroompoli voor Volwassenen met Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen van het Erasmus MC.  Zij merkt dat de ouders vaak last hebben van stress en burn-out gerelateerde klachten, omdat zij 24/7 intensieve zorg verlenen aan hun kind.

Workshop en App voor tegengaan stress bij zorgmedewerkers

In 2018 bedacht Laura voor zorgmedewerkers het vitaliteitsprogramma dat stress en burn-out onder zorgmedewerkers tegengaat. Het vitaliteitsprogramma bestaat uit een workshop en een speciaal voor deze doelgroep ontwikkelde app. Het vitaliteitsprogramma is de afgelopen jaren met veel enthousiasme ontvangen door zorgmedewerkers.

Vitaliteitsprogramma voor veerkracht ouders 

Voor Laura een goede reden om met het vitaliteitsprogramma ook aandacht te besteden aan de veerkracht van ouders met zorgintensieve kinderen. Want zij merkte dat de mentale en fysieke belasting van deze ouders zelfs groter is dan die van zorgmedewerkers. Zorgmedewerkers kunnen na een werkdag uit hun stressvolle omgeving stappen en ontspannen. Ouders met zorg-intensieve kinderen kunnen dat meestal niet!

Online workshop en 7-daagse challenges

Het doel is om het vitaliteitsprogramma voor zorgmedewerkers aan te passen aan de zorg- en leefomgeving van ouders met zorg-intensieve kinderen. Het aangepaste programma bestaat uit een (online) workshop en een app met 7-daagse challenges die ouders op een laagdrempelige en waar mogelijk, luchtige manier uitdagen om kleine duurzame gewoontes uit te proberen. Deze challenges sluiten aan bij de dagelijkse praktijk van ouders met zorg-intensieve kinderen.

Van ouders, voor ouders met zorgintensieve kinderen 

Het wordt een programma ‘ván ouders, vóór ouders’ met zorgintensieve kinderen! Begin september is met een tiental enthousiaste ouders al gestart met de aanpassing van het programma.  In december starten ze met de testfase van het programma. Voor deze fase worden nog deelnemers gezocht.

 

 

Hoe meer ouders er mee willen denken, hoe beter!

De testfase begint met een workshop op donderdag 14 van 09:00-11:00 of vrijdag 15 december van 09:30-11:30. Het duurt maximaal 2 uur. In deze workshop zullen deelnemers onder andere kennismaken met de Your World app. Daarna kunnen deelnemers zes weken met de uitkomsten van de workshop en met de app aan de slag. Wij verwachten dat dit niet meer dan een paar minuten per dag in beslag zal nemen. Eind januari willen we graag van deelnemers horen wat zij van het programma vonden, wat er goed ging en wat er beter kon. Deze online evaluatie duurt circa 30-60 minuten.

Bent u als ouder geïnteresseerd in deelname of heeft u vragen over dit project dan kunt u een email sturen aan ernoherder@your-world.nl

Your World App