Vitaliteitsprogramma Jouw Wereld, Jouw Zorg

Meer veerkracht met een app

Burn-out klachten 

Internist dr. Laura de Graaff -Herder spreekt veel ouders van zorgintensieve kinderen op de syndroompoli voor Volwassenen met Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen van het Erasmus MC.  Zij merkt dat de ouders vaak last hebben van stress en burn-out gerelateerde klachten, omdat zij 24/7 intensieve zorg verlenen aan hun kind.

Workshop en app voor tegengaan stress 

In 2018 bedacht Laura voor zorgmedewerkers het vitaliteitsprogramma dat stress en burn-out onder zorgmedewerkers tegengaat. Het programma bestond uit een workshop en een speciaal voor deze doelgroep ontwikkelde app. Zorgmedewerkers zijn enthousiast en gebruiken de app om de druk van hun hectische werk aan te kunnen.

Vitaliteitsprogramma voor veerkracht ouders 

Voor Laura een goede reden om met het vitaliteitsprogramma ook aandacht te besteden aan de veerkracht van ouders met zorgintensieve kinderen. Want zij merkte dat de mentale en fysieke belasting van deze ouders zelfs groter is dan die van zorgmedewerkers. Zorgmedewerkers kunnen na een werkdag uit hun stressvolle omgeving stappen en ontspannen. Ouders met zorg-intensieve kinderen kunnen dat meestal niet!

Zeven-daagse challenges

Het vitaliteitsprogramma is aangepast aan de zorg- en leefomgeving van ouders met zorgintensieve kinderen. Een online workshop en een app met zeven-daagse challenges helpt jou aan meer rust en ontspanning in de dagelijkse zorg voor je kind. Met als doel dat deze challenges gewoontes worden, zodat jij meer veerkracht behoudt. Ook op de langere termijn.

 

 

Online vitaliteitssessie en gebruik app

Een gezond brein geeft je de ‘veerkracht’ die je nodig hebt om de uitdagingen in het dagelijks leven beter het hoofd te bieden. Hoe dit werkt en hoe de app hierbij jou kan helpen wordt uitgelegd in een online vitaliteitssesie en toegang tot de app Jouw Wereld.

Aanmelden vitaliteitssesie

Volg een vitaliteitssessie op: 26 april, 30 mei, 19 juni of 4 juli voor € 25,- per persoon.

Ga voor meer informatie en het inschrijven naar your-world.nl/oudersvanzorgintensievekinderen

Your World App