Blog Samen op vakantie

Vakantie is hard werken voor ons

Tot nu toe, met de nodige aanpassingen en veel regelwerk, lukt het ons om met Gideon op vakantie te gaan. Samen als gezin herinneringen maken, maakt voor ons de vakantieperiode erg waardevol.

Een hilarisch telefoontje over een hondenafrastering

Af en toe zijn er creatieve oplossingen nodig om de vakantie te laten slagen. Zo waren we een keer op een vakantiepark waar ze een gedeelte hadden ingericht voor mensen met honden. Bij dat gedeelte van het park kon je een hondenafrastering huren. Omdat Gideon graag op ontdekking gaat en dus erg snel wegloopt, leek het ons wel handig om voor hem een hondenafrastering te huren. Omdat wij op dat vakantiepark een huisdiervrij kinderhuisje wilden huren, was er online geen mogelijkheid om dit te regelen. Een hilarisch telefoontje volgde, want hoe leg je uit dat je een hondenafrastering nodig hebt voor je kind.

Niet meer drie, maar een week weg

Vanwege de prikkelgevoeligheid van Gideon betekende vakantie steeds harder werken voor ons. Daarom besloten we niet meer drie weken, maar één week te gaan. Dit bleek voor Gideon en ons dé oplossing. Eén week samen weg en daarna weer terug in het ritme, perfect.

Geen wildzwijn, maar Gideon die uit zijn bed viel

Een geschikte slaapplek is ook altijd een dingetje. Zo is Gideon een keer midden in de nacht uit zijn slaapkamer ontsnapt. Gelukkig is een stacaravan nogal gehorig en hoorden we hem hard stampend en lachend door de caravan heen rennen. Dat Gideon onze meiden ’s morgens heel vroeg aan de haren trok, vonden zij een minder prettige vakantie-ervaring. In een vakantiehuisje in het bos werden we ’s nachts wakker van een bijzonder geluid. We dachten aan een wildzwijn. Het bleek Gideon te zijn die met bedtent en al uit zijn bedje was gevallen. Tegenwoordig slaapt hij in een cloudcuddle en verlopen de nachten een stuk rustiger.

zwemmen en pannenkoeken een slechte combinatie

Het eten moeten we afstemmen op de vakantie-activiteiten die we met Gideon ondernemen. Pannenkoeken eten na het zwemmen is voor Gideon geen goede combinatie. Vanwege het vele water dat hij tijdens het zwemmen naar binnen werkt, komen de pannenkoeken er weer uit zodra hij in bed ligt!

Minder vakantiestress

Dit jaar gaan we naar dezelfde vakantielocatie als vorig jaar. Ik merk dat ik hierdoor veel minder vakantiestress heb. Voor deze vakantie hoef ik me niet af te vragen hoe de prikkelverwerking van Gideon in het vakantiehuisje zal verlopen of de cloudcuddle wel op het bed past of dat de ruimte wel praktisch is en welke activiteiten voor Gideon geschikt zijn. Wat een heerlijk vooruitzicht!

 

Marjan van der Velde blogt over haar zoon Gideon. Door het COL4A3BP-syndroom
heeft hij klassiek autisme, epilepsie, een verstandelijke beperking en is hij non-verbaal.
Met haar blogs ‘Gewoon Gideon’ geeft Marjan een kijkje in haar bijzondere gezin.

 

Met de cloudcuddle verlopen de nachten rustiger

Gideon slaapt in de cloudcuddle

Op vakantie slaapt Gideon in de cloudcuddle