Student meets Patiënt

Studenten in gesprek over rol patiëntenvereniging

Bestuurslid van ZeldSamen Trees van ’t Foort nam deel aan het onderwijsprogramma ‘Student meets Patiënt’ van het Radboudumc Nijmegen. Zij sprak met tweedejaars studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen.

De studenten hebben nog weinig praktijkervaring met zorg, patiëntenorganisaties en ouders van een kind met een verstandelijke beperking. Om ze in hun opleiding zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met de ervaringen van patiënten voeren ze gesprekken met artsen en zorgprofessionals uit de praktijk.

Een ander onderdeel van het programma is dat studenten kennismaken met vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties over wat zij belangrijk vinden in de gezondheidszorg in Nederland. Namens patiëntenorganisatie ZeldSamen sprak Trees over de impact van een genetische aandoening van je kind op het leven van alle betrokkenen. Zij vertelde de studenten over de rol van patiëntenorganisatie ZeldSamen in het verbinden van lotgenoten, zorgprofessionals en onderzoekers met elkaar.

ZeldSamen wil toekomstige artsen en onderzoekers meegeven het belang van een goede samenwerking tussen ouders en zorgprofessionals voor een betere zorg voor mensen met een zeldzaam genetisch syndroom.

‘Ik vond het erg leuk om te doen en de studenten gaven aan dat zij het leerzaam en interessant vonden.’ Trees van ’t Foort, bestuurslid ZeldSamen